No more are we going to stand around … This is not the end of The Longest Walk! [Estonian Translation]

Enam me saame seista üle … See ei ole lõpp pikima jalutuskäigu!

Original in English by Peter d’Errico

 

Phillip Deere
Akwesasne Märkused Foto: Claus Biegert
Terve foto: Native delegaadid Lähenedes ÜRO peakorteris Genfis
102K GIF-fail …. 25K JPG-fail

 

Akwesasne märgib Suvi 1978 (lk. 4-5)

Me oleme osa loodusest. Meie torud on punased. Meie nägu, mitu korda me joonistada järjekorras. Aga me esindame loomine. Me kuulnud Red võim. On palju definitsioone käesoleva Red võim.

Mõnikord me nimetame Red nagu veri. Aga kõik värvid Man on sama värvi verd. Kala elu, on neil ka verd. Loomad, liiga, on punane veri. Igaühel on punane veri. Kuid kõik ei ole koostatud punase savi-Ameerikas.

Ainult India inimesed on originaal inimesed Ameerikas. Meie juured on maetud sügavale ja mullad Ameerikas. Meil on ainult inimesed, kes on jätkanud vanim religioon selles riigis. Meil on inimesed, kes ikka veel rääkida keeli meile antud looja. Meie usk on säilinud meie keeles on säilinud.

Ammu enne seda hoonet (Capital) ehitati, minu esivanemad rääkisid keeles, mida ma rääkida täna. Ja ma loodan, et näha oma India inimesed edasi elada kaua pärast seda hoonet pudeneb! (Aplaus).

Ma näen, et tulevikus on see tsivilisatsioon lõppemas. Seetõttu oleme jätkanud oma esivanemate juhistega. Me oleme ainsad inimesed, kes teavad, kuidas selles riigis ellu jääda. Oleme siin olnud tuhandeid aastaid. Kõige targem mees Ameerikas ei tea ja ei saa kuupäeva, mil saime alguse.

See on meie kodumaa. Me tulime ükski teine ​​riik. Sõltumata sellest, kui palju miljoneid ja miljoneid dollareid kulutatakse India, et teda keegi, kõik need miljonid ei ole suutnud teha White Man out of India. Oleme arvestust läänepoolkera!

Meil on ikka veel kõndida üle kogu Ameerika Ühendriigid siia tulla esitleda teile probleeme, mis meil on. Kuigi me näeme palju poolehoidjaid, mitte-indiaanlased, WHO meiega jagada ja kes on tunded meile ja võib-olla isegi tunnen meid, kuid nagu India, ma tunnen mitte-India. Näen segadust nende seas. See ühiskond on segaduses. Ma näen, et kui kõrvaltvaataja.

Kui ma oleksin ühiskonnaga, ma wouldnt olla liiga segaduses. Alguses aega, kui kõik oli loodud, meie esivanemad tulid ka umbes selles maailma osas. Ei ole India siin, ta Need põhjused, mis ütlevad, et tulime üle Beringi väina. Ei ole India seas seistes meist, kes ütlevad, et me põlvnevad ahvid.

Me oleme alati vaatas end inimestena. Asutused ja mõned Meile öeldakse, et mees põlvnevad ahvid! Vahel ma usun, et on mõned inimesed, kes põlvnevad ahvid! Sellepärast lõksu ja kakssada aastat, on mõned inimesed, kes ei saa aru, mida India on. See, kuidas tulevad nad ei saa aru, mida üksteist Need arved on kõik umbes.

Need arved mõjutab inimese. Meil on originaal inimesed siin. Keegi ei saa öelda meile, kuidas elada siin! Keegi on võimalik suunata oma elu! Me oleme unustanud lühikese aja jooksul, mida siis esimesed inimesed maandus meie rannikule, nad ei suutnud püsima jääda. Isegi palveränduritele saanud tulla. Indiaanlased näitas neile teed ellujäämiseks. Me õpetanud neile, kuidas elada.

Meil neid õpetatakse, kuidas istutada mais. See mais oli Elupuu meile. Me näitasime neile, et see on elu siin Ameerikas. Ja nad elasid.

Mitte liiga palju aastaid Hiljem välismaa agendid tulid meie maja ja püüdis meile, kuidas talu. Mitte liiga palju aastaid Hiljem hakkasid nad meile öelda, kuidas elada. Nad hakkasid meile öelda, et meie usk oli vale, meie eluviisi olnud hea. See ei ole kokkulepe, et tegime. See ei ole leping, mis me teha USA valitsuse või mõne muu riigi.

Leppisime kokku, me wouldnt mis jäävad Independent rahvad, et me wouldnt suveräänne rahvas. See oli mõistetud See, kes need inimesed olid otsima vabadust oleksite oma vabaduse ja sama pinnase, et jagada siin koos meiega. Meil oli piisavalt ruumi Need inimesed, sest me elasime poolt mõistetud õigust. Seadus, mis meil oli tuhandeid aastaid.

Meil oli muutumatu valitsus. Seadus armastuse, rahu ja austust, ei ole inimese loodud seadused Ever võtta koht seda! Ja see on seadus, et oleme alati elanud.

Kuna meil mõistetud seda seadust, iga Indian uks oli lahti. Läbi nende uste kõndis Christopher Columbus. Läbi nende uste kõndis palveränduritele, sellepärast õiguse armastust ja austust, et meil oli kõigi inimestega.

Kuid aeg muutunud. Pärast sisenemist meie uksele, võtsid nad ära Native inimesed siin. Nende ahnus – me oleme seda näinud. Paljud meie inimesed on surnud. Paljud meie inimesed olid tapetud, sest nad tahtsid suuda maanduda. Me andsime neile maad läbi lepingutega. Andsime ja andis meie, ja meil ei ole mingit anda juba täna!

Mitte ainult oli võetud maal. Isegi kultuur isegi religiooni, Under inimtegevusest seadused, võeti ära kohalikud inimesed. Aga me õnnestus ellu jääda. Jätkasime oma eluviisi.

Jailhouses, vanglate selles riigis, ei ole rohkem kui nelisada aastat vana. Enne tulekut Columbus, rohkem kui nelisada hõimud, kes kõnelevad eri keeltes, millel on erinevad viise, millel on erinevad religioonid, siin elas. Ükski neist hõimud olid jailhouses. Nad ei olnud vangla seinad. Nad ei olnud hull varjupaigad. Ükski riik ei täna ei saa eksisteerida ilma nendeta! Miks me ole Vanglad? Miks me ei pea jailhouses või hull varjupaigad? Kuna me elasime poolt mõistetud õigust.

Me mõistetud, mida elu on kõike. Sel päeval, me ei ole segaduses. Minu vanemad, vaimsed juhid, meditsiin mehed, klanni emad, ei ole erimeelsused. Me ei ole nii segaduses. Me tuleme teile ühel meelel. Me ei ole nõus meie usku. Ma ei ole kunagi üritanud muuta inimesi nälga Muskogee viisil.

Igal nurgas on kirikus igaüks neist üritab teisendada teine. Me ei tulnud siia Selline segadus. Me austame üksteise religioon. Me austame üksteise nägemusi. See on meie ainus võimalus olemasolevate ja see riik siin – see on meie ellujäämise. See on meie tugevus. Kuigi me suures vähemuses, meie ideed võidab Need numbrid!

Segaduses ühiskond ei saa eksisteerida igavesti. Esimesed inimesed: kes tulid siia kaotati. Nad on ikka veel kadunud! Nad on segaduses, nii palju on meil minna roheline tuli ja peatus punane. Meil on eraldatud looduslikku eluviisi on palju, et valitsus ei saa aru India keelt.

Inimesed selles ühiskonnas on ärandatud, ja ära võetud on reaalsusest kaugel, et nad ei istu puu all ja räägi meile. Nad isegi ei istuda ja oma kontoris kuulata India. Me oleme kogenud seda kogu aeg ja isegi kohalikud kontorid kodus. Kes on need ametikohtadel valitsuse kaudu keelduda kuulata rohujuure indiaanlased, sest nad on nii kaugel, et looduslikud mõtteviisi. Nad on vaadata paberile ja saada suundades Kõrgema-ups. Isegi nende meeled on kontrollitud. Nad ei saa teha ise otsuseid.

Nüüd me mõistame, et arved, mis puudutavad meid mõjutavad rohujuure inimest. Mitte need, kes üritavad olla India ja Hollywood, kuid India kodus broneerimine. Need arved, mis neid mõjutavad.

See ei ole esimene kord, kui India inimesed on käinud nii palju miili. Ma olen, nagu ma ütlesin, alates Muskogee hõimu, mida tuntakse ka Creek hõim. Kui õpid oma ajalugu, oma esivanemate Homelands olid ja Gruusia, ning see on juhtub, et President on sealt. Ta teab, miks ma olen siin! (Aplaus).

The Long Walk algas ja Georgia ja Alabama ja Florida. Arvasime, et see lõppes ja Oklahoma, kuid see ei lõpe. Nad on osa võtnud I ja Long Walk uuesti. Iga hõim on rada pisaraid. Me ei tea, kui see läheb lõpuks. Tahaksin näha, kuidas aeg, millal me võime käituda nagu inimeste ja suutma istuda ja siluma meie probleemid.

Me ei ütle midagi Genfi konverentsi siin ja Ameerika Ühendriigid. Ajakirjandus ei toonud see välja. Miks? Dokumendid on esitatud, et oli nii kahjulik! See oli häbi seda maad! Miks Native of America on minna teise riiki otsima inimõiguste?

Täna oleme ka huvitatud ja inimõiguste, samuti need inimesed Berliinis. Kui palju India õigused on? Kui on keegi siin, kes on mitte-India, ei vaata mind kõige enam diskrimineeritud. Vaata ise. Minu inimesed ei ole kunagi diskrimineeritud mulle. Aga ma arvan, et valge inimene on kõige enam diskrimineeritud sest ta on diskrimineeritud tema enda lahke. Õppisin seda läbi Watergate!

Tõde! Me oleme usklikud ja tõde, mitte faktid, ja kui selles ühiskonnas järgmised. Me usume tõde. Mitu korda võiksite teada, kui palju inimesi ma esindan. Ma esindan tõde. Ja ma esindan tulevastele põlvedele oma rahva.

See paneb mind mõtlema. Kui Indian saab slapped ringi ja tõukas ümber kõik need aastad, kes läheb järgmisel India? Paar aastat tagasi, mustanahaliste eest võidelnud, mida nad tahtsid. Nad ei näe märke ning paljude riikide. On uksed on kirjutatud “NO värvilised keelatud.” Me ei näe, et kõik ei ole. Aga nad pidid võitlema.

Täna näeme teise tähise seal, et ei ole midagi pistmist oma värvi. Me oleme näinud seda ikka ja jälle. Ma kasutan seda näitena – ma ei ütle, kas see on hea või halb. Aga kes uksest See ei värvi märk ei ole, kuid seal on märk, mis ütleb: “No särk. Ei jalanõud. Nr Service.” (Naer)

See ei ütle midagi oma värvi Iga ole. Aga, ja tulevik, siis ilmselt järgmisel India. Kui sa ei ole ettevaatlik, sa lähed, et olla järgmine India. Mõne aja pärast on meil kõndida kuni selle ukse ja me lugeda märk, mis ütleb: “Kõik inimesed vuntsid, jääda välja!”

Tulevikus seal saab olla keegi teine ​​kannatusi. Liiga Kas ta ärgata ühel päeval ja teada saada, et tal ei ole õigust. Ka tema saab teada, et ta ei ole vaba inimene kas. Me näeme, et väga palju nagu vari pilved, mis tulevad meie üle. Me näeme, et varjuna täna. Ja ma olen kindel, et mu lapsed elavad piisavalt kaua, et näha kõiki vabaduse, mida võetakse kõik inimesed. Juba see toimub.

Te räägite diskrimineerib indiaanlased. Ma ei usu, et on India probleem. Sul oli parem ärgata. Sa olid paremad teada, kus sa seisad, kui vaba inimene!

Taaskord tulevad siia harida Ameerika rahva kohta, mis toimub selles riigis. Tänapäeva probleemid India inimesed ei ole uurinud veel. On aeg, et Ameerika inimesed on haritud õige. Põlisasukate näed Today. Ükskõik kui palju mu vennad on vangistatud, ükskõik kui paljud neist lähevad alla hauda. Sul võib vaigistada mulle kuuli mõnel päeval. Sul võib panna mind trellide mõnel päeval. Aga see ei tapa, ja mis ei ole vanglas religiooni minu esivanemad!

Liikumine India inimesed jätkavad minna. Meil on tehtud hävimatu! Täna noorema põlvkonna mu rahva seisab ja on India inimesed. Enam me siis niisama vaadata neid arveid minna. Me ei kavatse on see kõik ei ole. Me kavatseme jätkata märts! See ei ole lõpp pikima Walk!

Me edasi kõndida ja kõndida ja kõndida kuni leiame vabaduse kõigile kohalikud inimesed! Ja ma tuletan teile meelde, siis ei pruugi olla India, aga sa parem meiega ühineda. Sinu elu on kaalul. Teie ellujäämine sõltub sellest. Korraga kirikud ütles meile, et seal on ainult üks viis. Aga nüüd ma otsin oma koguduseliikmelisuse. Nad on vähenemas. Miks Nende lapsed ei taha minna enam kirikusse? Kuidas tulnud, et ärimehe poeg ei taha minna enam kirikusse? Ta eelistab olla läbi tee hääletamine. Ta eelistab ringi jooksma koos oma särgi ära! Nad on, mida see tähendab? See tähendab, et ainult vabadus, mis meie noortel on on jalutada siin paljajalu, sest see tähendab mugavust. Ja miski võtab koha on mugav ja rahul ja elu! Ja see, mida me oleme siin! HO!

  • Selle artikli autoriõigust omavad Akwesasne Notes, Mohawk Nation, Rooseveltown, NY, USA kaudu
  • Seotud materjal, sealhulgas “Genf, 1977: aruanne põlisrahvaste poolkerakujulise liikumise kohta”, avaldas Akwesasne märkused teadvuse põhikutses [Revision edition, 1991: Book Publishing Co., PO Box 99, Summertown, TN 38483 USA (ISBN: 091399023X)]
  • Massachusetts, 1979, Mashpee, Wachanoagi suveräänsuskonverentsil tehtud videote salvestamine Phillip Deere’iga on kättesaadav Massachusettsi Ülikoolis / Amhersti raamatukogus [Call Number V1340].
  • YouTube’is on saadaval ka vestlus Phillip Deere’ga (2005) .

Tagasi Peter d’Errico seaduse karjääri juurde 
Tagasi õppekavale: Ameerika indiaanlaste legaliseerimine 
Tagasi esilehele